Orice forma ar imbraca ajutorul dumneavoastra; este bine primit, si apreciat ca un gest de umanitate si mare generozitate.

Fiecare se poate implica intr-un mod sau altul in ajutorarea celor de langa noi, fiecare poate fi un bun samaritean si …. o speranta.

Noi prezentam cateva modalitati, insa orice alta idee este foarte bine venita

 

 

 

Suport direct catre beneficiari

 suport direct

Puteti ajuta unul din cazurile prezentate in sectiunea Ajuta-l sa ramana in viata”. Astfel luati legatura direct cu parintii copilului si ii puteti ajuta intr-un mod direct si sub diferite forme ( vizita la spital, achizitionarea tratamentului sau diferitelor medicamente pe perioada spitalizarii, sau alte lucruri de care copilul are nevoie). Pe langa cazurile prezentate in sectiunea äjuta-l sa ramana in viata” noi va putem indruma si catre alti copii cu care puteti lua legatura si care de asemeni au nevoie de sprijin.

 

 

 

Spatii pentru expozitii

spatii expo 

In urma diverselor activitati creative cu copiii rezulta lucrari artistice deosebite ce vorbesc despre viata si trairile lor emotionale. Achiziotionand din lucrarile copiilor inseamna si un gest de apreciere a muncii lor.

Participarea la expozitii si targuri organizate cu ocazia diferitelor evenimente ne va ajuta sa facem cunoscute atat lucrarile cat si activitatile organizatiei.

 

 

 Achizitionarea de produse handmade

charity shop

Lucrarile handmade sunt realizate de beneficiarii asociatiei ( atat copii cat si oamenii strazii gazduiti la Casa Samariteanul ), voluntari si cu sprijinul “familiei” Speranta Pentru Tine.

Pentru a viziona si/sau achizitiona cateva din aceste lucrari puteti viziona magazinul caritabil “Eric Handmade” ( www.magazincaritabil.ro ). Fiecare achizitie reprezinta o donatie din partea dumneavoastra pentru sustinerea activitatilor pe care Asociatia Speranta Pentru Tine le desfasoara.

Reduceri sau alte facilitati

 discounturi

Oferirea de reduceri la produse sau servicii, este un mare ajutor. Cateva exemple sunt: tiparirea de materiale informative, achizitionarea de medicamente, investigatii medicale, produse de papetarie, alimente, produse de igiena, aparatura electrocasnica, aparatura medicala, servicii de curierar, etc…

 

 

Gazduirea unei cutii umanitare

cutie umanitara 

Puteti lega numele companiei dumneavoastra cu ideea de caritate si ajutorare amplasand o astfel de cutie umanitara la sediul companiei.

 

 

Sponsorizarea unei campanii pentru strangere de fonduri

 sponsorizari campanii

Prin aceste campanii incercam sa strangem fonduri pentru ajutorarea familiilor care nu-si pot permite costul tratamentului.

Redirectionarea a 2%

2 la suta

Codul Fiscal pune la dispozitia contribuabililor mecanismul de redirectionare a 2% din impozitul pe venit datorat, catre o entitate non profit. Conform Ministerului Finantelor Publice, modalitatea de implementare a prevederii este similara, contribuabilul trebuind sa completeze formularul 230 (pentru veniturile proveniind din salarii) sau 200 (pentru venituri din alte surse) si sa le depuna la administratia financiara de care apartin pana la data de 25 mai.

Formularul 230 se poate descarca AICI  si este completat cu datele Asociatiei.

 

 

Spatii publicitare

spatii publicitare 

Astfel cat mai multe persoane pot afla despre nevoile beneficiarilor nostri. Acest spatiu publicitar poate fi un banner pe site-ul dvs, un articol/ reportaj media, spatiu pentru plasat pliante de informare sau afise pentru diferite campanii sau alte activitati ale organizatiei.

 

 

Donatii/Sponsorizari in bani sau produse si servicii

 medicamente

Acest ajutor ne va ajuta sa  ne dedicam exclusiv ajutorarii beneficiarilor, avand in vedere faptul ca se va reduce semnificativ timpul acordat strangerii de fonduri pentru medicamente, materiale pentru diferite activitati (pictura, lucru manual, etc.).

Nevoia cea mai mare a copiilor sunt medicamentele pe care multi dintre parinti nu si le pot permite.

Pentru proiectul cu oamenii strazii, nevoile sunt multiple: alimente, produse de igiena, produse de curatat, imbracaminte, incaltaminte, etc..

Companiile (contribuabili persoane juridice platitoare de impozit pe profit) au posibilitatea de a directiona/acorda fara costuri suplimentare fonduri/bunuri/servicii prin actiuni de sponsorizare. Apeland la o facilitate fiscala prevazuta la art. 21 (4) lit. p) din Codul Fiscal, fondurile/bunurile directionate/acordate nu reprezinta o cheltuiala (un cost) suplimentara pentru companie.
Cheltuielile de sponsorizare se scad din impozitul pe profit datorat si achitat la stat. Cu alte cuvinte, fondurile suportate pentru astfel de actiuni diminueaza ulterior si direct sumele ce trebuie achitate statului in contul impozitul pe profit.

Conditiile cumulative pentru a accesa aceasta facilitate fiscala sunt:
- compania trebuie sa fi platitor de impozit pe profit;
- fondurile directionate trebuie sa fie sub cea mai mica dintre limitele precizate mai jos:
1. 3 la mie din cifra de afaceri;
2. 20% din impozitul pe profit datorat.
- actiunile trebuie justificate prin acte juridice (contracte) incheiate potrivit prevederilor legale.

 

 

Voluntariat

 

voluntar

Puteti astfel sa fiti alaturi de acesti copii relationand in mod direct cu ei. Pentru multi dintre ei spitalul a devenit o a doua casa, iar tu poti fi pentru ei o incurajare si o motivatie de a continua lupta ce au inceput-o. Impreuna putem reda zambetul pe fata lor.

Pentru cei care doresc sa lucreze cu copiii la spital sau cu  oamenii strazii sunt mai multe modalitati de implicare. Va rugam sa ne contactati pentru a stabili impreuna modul in care va puteti implica.